Annuïteitenhypotheek wint aan populariteit

Als je een huis wilt kopen dan kun je uit verschillende hypotheekvormen kiezen. Een daarvan is de annuïteitenhypotheek. Een hypotheekvorm die aan populariteit wint. Net als een lineaire hypotheek betaal je maandelijks een stukje van je hypotheek af.

Hypotheek in Delfzijl

Elke maand los je elke maand een groter bedrag af, terwijl aan de andere kant het bedrag dat je aan rente betaalt juist steeds verder afneemt. Kenmerk van een annuïteitenhypotheek is dat je bij het einde van de lening je hypotheek hebt terugbetaald. Je betaalt als je kiest voor een annuïteitenhypotheek elke maand hetzelfde bedrag. Dat geeft zekerheid en dat is precies waar veel mensen tegenwoordig zo naar zoeken. Ook als je een hypotheek Delfzijl af wilt sluiten kun je prima kiezen voor een annuïteitenhypotheek.

Je betaalt elke maand hetzelfde bedrag

Je betaalt dus elke maand hetzelfde bedrag. Dit bedrag is de annuïteit. Een annuïteit bestaat dus uit een deel aflossing en een deel rente. Met name de zekerheid die je hebt omdat je elke maand hetzelfde bedrag betaalt, spreekt veel mensen aan en maakt deze hypotheekvorm erg populair tegenwoordig. 

De rente is aftrekbaar van de belasting

De rente die je betaalt voor de annuïteitenhypotheek, kun je van de belasting aftrekken. Je betaalt dus wel elke maand minder rente over de annuïteitenhypotheek. Dat houdt ook meteen in dat jij gedurende de periode dat jij de hypotheek betaalt, er steeds iets minder hypotheekrente af te trekken is. Hoe dat nou precies zit en hoeveel rente je betaalt is iets dat een specialist als Schonewille & Ter Harkel je haarfijn uit kan leggen. Ook op een annuïteitenhypotheek kun je extra aflossen overigens. De hoogte van het bedrag bepaal je helemaal zelf. Door extra af te lossen, krijg je te maken met lagere maandlasten. Je kunt er voor kiezen om de looptijd van de hypotheek in te korten, door een extra aflossing te doen. Ook als je precies wilt weten hoe dit zit, schakel je een specialist als Schonewille en Ter Harkel in.