Huis sneller verkopen dan de buren? Zo doe je dat!

Als je je huis te koop zet, is het logisch dat je je woning zo snel mogelijk wil verkopen. Een huis wat te koop staat, brengt namelijk alleen maar onzekerheid met zich mee. Misschien moet je wel verhuizen voor je werk, of ervaar je om een andere reden tijdsdruk bij het verkopen van je huis. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen als je je huis sneller wil verkopen. In deze blog geven we je een aantal handige tips.

Besteed genoeg aandacht aan je Funda advertentie

De kracht van een goede Funda advertentie mag zeker niet onderschat worden als het gaat om het verkopen van je huis. Besteed hier dan ook voldoende aandacht aan. Maak niet alleen goede foto’s, maar voeg ook een plattegrond toe en een 360 graden foto of video. Hierdoor zal jouw advertentie beter opvallen en daarnaast langer bekeken worden. Ook is het belangrijk dat je alle informatie over jouw woning nauwkeurig invult. Dit zal er namelijk voor zorgen dat je hoger komt te staan in de zoekresultaten.

Een goede makelaar

Ook een goede makelaar kan veel betekenen bij het snel verkopen van je huis. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat een makelaar niet alleen op bepaalde tijdstippen bezichtigingen doet, maar ook in de avond en het weekend. Verder moet een makelaar een goede verkooptekst kunnen schrijven en kunnen zorgen voor een complete en aantrekkelijke advertentie. Ook belt een goede makelaar geïnteresseerden na. Zijn er bijvoorbeeld geïnteresseerden die meerdere keren naar je huis zijn komen kijken? Dan kan er wel worden gesteld dat ze zeker geïnteresseerd zijn, maar ergens over twijfelen. Wie weet is deze twijfel maar klein en makkelijk op te lossen. Zorg er daarom voor dat de makelaar geïnteresseerden nabelt. Wil je je huis verkopen in Roosendaal? Dan kun je terecht bij Ludo van der Eijken.

Een open huis aan het begin

Een open huis organiseren kan een heel goed idee zijn. Een huis wat pas net te koop staat is namelijk nog nieuw, fris en trekt de aandacht. Als het huis al langer te koop staat, gaan potentiële kopers zich afvragen waarom het al zo lang te koop staat en of er iets mis is met het huis. Daarom is het slim om aan het begin meteen je slag te slaan. Als je een open huis organiseert, hoef je je huis maar één keer op te ruimen, krijg je alle vragen in één keer en zien de potentiële kopers dat er kapers op de kust zijn. Dat kan in je voordeel werken en zorgen voor een hoger bod.