Tips bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek

Bij het afsluiten van een hypotheek voor de financiering van een woning komt vaak ontzettend veel op woningbezitters af. Welke factoren hebben bijvoorbeeld invloed op de maximale hypotheek die je kunt lenen? Welke soorten hypotheken worden er aangeboden door kredietverstrekkers? Enzovoorts. In dit artikel geven we verschillende tips, die goed van pas kunnen komen bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek. Heb jij al eens een hypotheekgesprek gehad om een nieuwe hypotheek af te sluiten voor de aankoop van een woning?

Vergelijk verschillende hypotheekvormen

Een hypotheek afsluiten begint normaliter bij het vergelijken van verschillende hypotheekvormen. De annuïteitenhypotheek en de lineaire hypotheek zijn hiervan de bekendste voorbeelden. Het is afhankelijk van je plannen voor de komende jaren, welke hypotheek het beste bij je past. Ben je bijvoorbeeld van plan om binnenkort aan gezinsuitbreiding te beginnen? Wil je over een aantal jaar minder gaan werken? Enzovoorts. Het zijn bepalende factoren bij het kiezen tussen een annuïteitenhypotheek en een lineaire hypotheek. Hier vind je meer informatie over hypotheken. Ook op andere website vind je uitgebreide beschrijvingen van de verschillende soorten hypotheken.

Een maximale hypotheek berekenen op internet

Naast het vergelijken van verschillende hypotheekvormen, kun je vooraf ook naar een tool zoeken voor het berekenen van je maximale hypotheek. Wanneer je de maximale hypotheek berekend hebt, krijg je een beter beeld van de prijsklasse waarin je naar woningen kunt zoeken. Houd er hierbij wel rekening mee, dat er geen rechten aan deze tools ontleend kunnen worden. Er zijn talloze factoren die van invloed zijn op je maximale hypotheek, waarmee geen rekening gehouden wordt door zo’n tool. Denk bijvoorbeeld aan het type contract wat je bij een werkgever hebt, het inkomen van je partner, enzovoorts. Tijdens een hypotheekgesprek met een kredietverstrekker zal men je hier meer over vertellen.